Buddha’s Smile School is een school voor straatkinderen in Sarnath, Uttar Pradesh in India.Z es dagen per week vangt Rajan Kaur Saini, oprichtster van de school 220 straatkinderen op. Dit zijn o.a. kinderen van de ‘Railway slump’, bedelaars-families, en een lepra kolonie. De kinderen krijgen o.a. les in Engels, Hindi, Wiskunde en Muziek. Daarnaast krijgen zij een warme maaltijd, wat voor veel kinderen de enige maaltijd van de dag is. Ook zorgt de school voor doktersbezoeken, medicijnen en (schoolkleding) en dekens in de winter.
Kijk ook op: http://buddhas-smile-school.org/.

De Buddha’s school vangt 220 kinderen op (elementary school) en zorgt voor scholarships voor 80 middelbare school studenten (40 jongens en 40 meisjes). Daarnaast wordt deze zomer een kleine Day Care Center geopend. Hier worden vanaf dit jaar 5 tot 10 baby’s en peuters opgevangen.

Achtergrond van de organisatie Rajan Kaur Saini, zelf lerares, heeft deze school in 2003 opgericht en is directrice van de school. Als lerares is zij begonnen met het lesgeven van straatkinderen vanuit haar huis. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een school voor 220 kinderen.

Behalve de 80 studenten die inmiddels naar de middelbare school gaan, zijn er ook een 4 studenten die een HBO en Universitaire opleiding volgen.

In 2009 ontving zij een ‘compassionate’ award uit handen van de Dalai Lama voor haar werk. Zij heeft negen gecertificeerde leraressen/leraren in dienst. Daarnaast twee buschauffeurs die de kinderen elke dag ophalen in de verschillende communities.

Daarnaast werkt de school met vrijwilligers uit Amerika, Australië, Frankrijk en Nederland. De totale kosten van de lagere school zijn circa 120.000 euro jaar. De kosten voor de scholarships (middelbare school) bedragen: 36.000 euro.

Rotary Zandzegge wil specifieke bijdrage leveren voor:

• Sponsoring van de middelbare school voor 1 basisschool klas die uitstroomt:
    26 scholarships Middelbare School: 26 x 450 euro= 11.700 euro per jaar
  • Sponsoring van 1 nieuwe basisschool klas die gevormd wordt:
    26 scholarships voor lagere school: 26 x 135 euro = 3.510 euro per jaar